Hlavní obsah

Kia ve Frankfurtu ukáže dramaticky tvarovaný koncept malého auta

Novinky, maž

Korejská automobilka Kia se v pátek pochlubila prvními dvěma upoutávkami na nový, dramaticky tvarovaný koncept, kterým chce uhranout publikum zářijového autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Model nemá jméno, jde o automobil segmentu B (fabia, fiesta apod.).

Foto: Kia

Kia - koncept auta segmentu B (2013)

Článek

Zatím jsou k dispozici dvě fotografie. Jedna z nich ukazuje přední masku s typickým tvarem, kapkovité světlomety už na žádném jiném vozu Kia nenajdete. Působí originálně, hezký je i pruh z diod, který se táhne po dvou stranách.

Oči budoucích návštěvníků frankfurtského autosalonu se pokusí zaujmout i dramaticky tvarovaná kapota a malá zpětná zrcátka, která by se místo malého auta hodila spíše na nějaký sportovní model.

Foto: Kia

Kia koncept auta segmentu B (2013)

V minimalistickém interiéru zaujmou sedadla protažená přes středovou konzoli, tříramenný volant navozuje sportovní atmosféru. Na celkové hodnocení designu v Evropě navržené studie, která svými rozměry spadá do segmentu B, je ale příliš brzy, více budeme vědět až z živého kontaktu.

Přestože v současnosti neexistují žádné konkrétní plány na výrobu vozidla chystaného pro frankfurtský autosalon, poslouží tato studie k posouzení reakcí potenciálních zákazníků při navrhování budoucích sériově vyráběných modelů, uvedla v tiskové zprávě nejstarší korejská automobilka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám