Hlavní obsah

Audi bude v maďarské továrně kompletně vyrábět nové sedany A3

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý výrobce luxusních vozů Audi spustil produkci ve své nové továrně v maďarském Györu. Investice do závodu činila 900 miliónů eur (23,1 miliardy korun) a závod má ročně vyrobit 125 000 aut.

Foto: Audi

Audi A3 Sedan (2013)

Článek

V podniku, který je první čistě výrobní továrnou, se budou vyrábět sedany A3. Audi v současnosti v Maďarsku produkuje motory a montuje sportovní model TT. Audi v Maďarsku v posledních měsících přijala kvůli nové továrně 2100 lidí a nyní má v zemi zhruba 9200 zaměstnanců. Včetně dodavatelských firem závod poskytne práci až pro 15 000 lidí.

Automobilka Audi vstoupila do Maďarska před 20 lety a za tu dobu investovala v Györu 5,7 miliardy eur. Loni divize Audi Hungaria Motor podle agentury MTI vyrobila zhruba 1,9 miliónu motorů a smontovala 33 500 aut.

Automobilový sektor je hlavním tahounem vývozu a ekonomického růstu Maďarska. Premiér Viktor Orbán uvedl, že nová továrna pomůže nastartovat ekonomické oživení země a pomůže Maďarsku dostat se mezi regionální centra automobilového průmyslu.

Audi se chce do roku 2020 stát největším výrobcem luxusních aut na světě. Nový model A3, vyráběný v maďarské továrně, se má začít prodávat v Evropě na podzim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám