Hlavní obsah

BESIP: Tři časté chyby chodců

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý účastník silničního provozu dělá chyby - řidiči automobilů, nákladních aut, autobusů, motorkáři, cyklisté... Tentokráte se videoklip BESIPu zaměřil na chodce.

BESIP: chybující chodciVideo: BESIP

 
Článek

Asi každý občas šel na červenou, pár ušetřených sekund se ale nemusí vyplatit. Pokud vás uvidí hlídka policie, může vám udělit pokutu, mnohem horší situace ale nastane, jestli přehlédnete přijíždějící auto – třeba proto, že telefonujete a nedáváte pozor. Na videu BESIPu je v zinscenované scéně vidět matka, která na červenou přechází i s dítětem – je to ještě větší risk, než když takto přechází samotný dospělý.

Další častá chyba na silnici bez chodníku. Chodci jdoucí po pravé straně vozovky se musí na auto, které je může ohrozit, ohlédnout – to je špatně. Správně je to vlevo – s přijíždějícím autem se vzájemně vidí.

Na zastávkách veřejné dopravy lze vidět další nešvar, lidé vystupují a místo, aby se rozhlédli, skočí do vozovky. Pokud kolem zrovna projíždí auto, řidič má jen velmi málo času na adekvátní reakci a následky opět mohou být tragické.

Reklama

Související témata:

Související články

BESIP: bezpečná vzdálenost v koloně

Prostým zapnutím výstražných světel lze významně snížit riziko nárazu zezadu zejména při dojíždění kolon na dálnicích nebo prudkém brzdění před nenadálou...

Výběr článků

Načítám