Hlavní obsah

Škoda testuje omlazený Superb, po R10 jich projela kolona

Novinky, Martin Žemlička

Není žádným tajemstvím, že Škoda letos kromě modelů Octavia, Octavia Combi, Octavia RS a Rapid Spaceback ukáže ještě omlazenou verzi své vlajkové lodi, totiž Superbu. V pátek byla na mladoboleslavské dálnici k vidění kolona deseti maskovaných superbů v obou karosářských verzích.

Foto: Jan Pečený, Novinky

Kamuflovaný superb na rychlostní komunikaci R10

Článek

Nejluxusnější model Škody se ještě letos představí v omlazené verzi. Dorazí jak verze sedan/liftback, tak praktičtější kombi. Hlavní důvody jsou dva: jednak se druhá generace s interním kódem B6 vyrábí již od roku 2008, tj. pět let (netypické je, že po celou dobu Škoda neuvedla omlazenou verzi).

Druhým důvodem jsou nové bezpečnostní a komfortní prvky výbavy, které dostala nová octavia a díky nimž je tento model technicky vyspělejší než současný Superb. Jde například o adaptivní tempomat, velký dotykový displej s novou grafikou, rozpoznávání dopravních značek, Lane Assistant udržující automobil v jízdním pruhu a další prvky.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Superb - facelift 2013, kamuflovaná verze

Podle našich informací současná generace ještě nedostane adaptivní tlumiče. Následovník, který by měl dorazit už příští rok, tento prvek vylepšující komfort mít bude. U omlazeného superbu dostanou přední světla pás LED diod pro denní svícení (jsou zřetelně vidět i pod kamufláží), z kamuflovaných automobilů není jasné, zda se změní zadní světla.

Přední logo bude nově umístěno uprostřed kapoty, vzadu by měl přibýt šikmý prolis. Superb po omlazení dostane větší mlhovky ve stylu třetí generace novodobé octavie. Potvrzené jsou i verze 4x4, nově půjde kombinovat 2.0 TDI (125 kW) s automatickou převodovkou DSG (dosud šel nejsilnější diesel pouze v kombinaci se 6stupňovým manuálem).

Foto: Jan Pečený, Novinky

Kamuflovaný superb modelový rok 2013. Byť je snímek technicky méně kvalitní, nová přední LED světla jsou i přes kamufláž vidět.

Světovou premiéru omlazeného Superbu očekáváme v září na frankfurtském autosalonu, prodej bude zahájen patrně o měsíc dříve. Tipujeme, že první oficiální fotografie by Škoda mohla ukázat v červnu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Superb Combi 2,0 TDI 4x4 L&K

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám