Hlavní obsah

Tata popřela zájem postavit továrnu v Rumunsku

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Informace, se kterou přišel rumunský server dailybusiness.ro, se ukázala být nepravdivá. Mluvčí Tata Motors pro Automotive News Europe popřel, že by indická automobilka uvažovala o stavbě továrny v Rumunsku.

Článek

Původní zpráva hovořila o tom, že se Tata Motors zajímá o bývalou továrnu Nokie v rumunském městě Cluj. Investice by podle spekulace měla dosáhnout jedné miliardy eur (25,6 mld. korun) a zaměstnala by až 5000 pracovníků. [celá zpráva]

Nyní už je jisté, že k tomu nedojde, minimálně v horizontu příštích několika let. Mluvčí indické automobilky totiž pro Automotive News Europe řekl, že „o takovém kroku neuvažují“.

Tata Motors vlastní britské automobilky Jaguar a Land Rover, které v roce 2008 koupila od Fordu. V Evropě má Tata dvě továrny, v Itálii a ve Španělsku. Vyrábějí se zde modely Vista a Aria. V České republice nemá Tata Motors oficiální zastoupení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám