Hlavní obsah

Roomster od středy sjíždí z linky v Kvasinách, vystřídal Vrchlabí

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roomster od středy sjíždí z linky v závodě Kvasiny. Do konce roku 2012 se velkoprostorový model vyráběl v závodě Vrchlabí, kde se nyní vyrábí převodovky DSG.

Foto: Škoda Auto

Roomstery se nově vyrábějí v Kvasinách

Článek

Vrchlabský závod s více než stoletou tradicí už nekompletuje žádný automobil s logem Škoda, což místní patrioty jistě musí mrzet, protože se zde v minulosti montovaly luxusní či sportovní verze škodovek - RS, Scout, Laurin & Klement.

Také se zde vyráběla například Škoda 110 R nebo v Československu legendární dodávka Škoda 1203. Ve Vrchlabí se nyní kompletují automatické převodovky DSG; kapacita činí 1000 převodovek / den, od poloviny roku 2013 se bude ve Vrchlabí vyrábět až 1500 převodovek denně.

Nově se roomstery vyrábějí v Kvasinách (mimochodem tento model se zde vyráběl už v letech 2006 až 2010). Automobilka do přesunu výroby investovala zhruba 7,2 miliónů euro (cca 180 miliónů korun). V Kvasinách se dále vyrábí yeti a superb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám