Hlavní obsah

Devadesát procent českých řidičů se snaží jezdit úsporně

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen každý desátý řidič neřeší u svého automobilu spotřebu, vyplývá z ankety společnosti Benzina mezi tuzemskými řidiči. Devět řidičů z deseti naopak při jízdě bere v potaz spotřebu a snaží se jezdit úsporně.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Polovina řidičů spotřebu snižuje častým řazením, 31 procent při delším stání vypíná motor a 27 procent věří dražším prémiovým palivům. Každý čtvrtý řidič se snaží snížit spotřebu paliva častějším kontrolováním nahuštění pneumatik. Vyplývá to z ankety společnosti Benzina, které se zúčastnilo 650 řidičů.

Pro devět řidičů z deseti je spotřeba paliva důležitá. Zajímavé ale je, že v případě služebního automobilu se pětina dotázaných jezdit úsporně nesnaží.

Spotřeba nafty či benzínu hraje důležitou roli i při koupi nového automobilu. Celkem 19 procent oslovených potvrdilo, že je pro ně spotřeba nejdůležitějším parametrem při výběru vozidla. Zhruba polovina respondentů porovnává množství natankovaného paliva s počtem ujetých kilometrů, případně navíc pravidelně sleduje spotřebu na palubním počítači.

Jak jezdit úsporně? Tipy najdete v našem starším článku. [celá zpráva]

Anketa

Jak moc důležitá je pro vás spotřeba paliva u automobilu? (1 = málo, 5 = nejvíce)
1
4,1 %
2
2,3 %
3
10,5 %
4
14,2 %
5
68,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12660 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám