Hlavní obsah

Český designér navrhl koncept extrémního Lamborghini

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ondřej Jirec má zkušenosti s projekty pro Bertone nebo Aston Martin. Tento český student designu automobilu na Art Center College of Design v kalifornské Pasadeně poslal Novinkám svůj návrh extrémně pojatého Lamborghini, které pojmenoval Perdigón.

Foto: Ondřej Jirec

Lamborghini Perdigón (renderovaná fotografie)

Článek

Velikostně je Perdigón podle autora projektu na úrovni modelu Murciélago. Návrh, pojmenovaný podle býka z koridy (jak je u Lamborghini zvykem), zatím nikdo z vedení italské automobilky neviděl, Ondřej Jirec jej vytvořil pro svou potřebu.

Na designu je vidět inspirace současnou produkcí (aventador), celkové zpracování hran, otvoru na kapotě či celoskleněné střechy je podle slov tvůrce „extrémní“. Za zmínku stojí umístění otvorů pro přívod vzduchu pod čelním sklem. Koncept svým celkovým pojetím odkazuje na stíhací letouny F117 Nighthawk a F22 Raptor.

Foto: Ondřej Jirec

Lamborghini Perdigón (renderovaná fotografie)

Interiér s hranatým volantem je navržen spartánsky. Podle autora by jeho model měl patřit k vrcholu nabídky italské automobilky a mělo by jít o konkurenta pro Bugatti Veyron Super Sport. Jde samozřejmě o teoretický sen, protože vývoj takového modelu by spolknul obrovské částky. Lamborghini v tuto chvíli nabízí coby nejvýkonnější model Aventador, poháněný dvanáctiválcem s výkonem 700 koní a nejvyšší rychlostí 350 km/h.

Foto: Ondřej Jirec

Lamborghini Perdigón (renderovaná fotografie)

„Po dvou měsících bylo devadesát procent projektu hotových,“ řekl pro Novinky.cz Ondřej Jirec. Na projektu pracoval sám a cílem prý bylo vytvořit koncept „pro inspiraci, zábavu a dobrý pocit“.

Ač teprve dvaadvacetiletý, Jirec už stačil vyrýt hlubokou brázdu do designérského pole - pracoval jako stážista pro designová studia Hondy v Los Angeles, Bertone v Itálii a Aston Martin ve Warwickshire ve Velké Británii.

Foto: Ondřej Jirec

Interiér je strohý, hranatá středová konzole vzdáleně připomíná masku Darth Vadera.

Foto: Ondřej Jirec

Lamborghini Perdigón (renderovaná fotografie)

Anketa

Líbí se vám Lamborghini Perdigón?
Ano
77,3 %
Ne
22,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11325 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám