Hlavní obsah

Aston Martin po osmi letech omladil model DB9

Novinky, maž

Britský výrobce sportovních automobilů nechal model DB9 ve výrobě osm let, až nyní přichází omlazení. Změny nejsou nikterak razantní, vzhled se přiblížil modelu Virage. Větší sílu má i dvanáctiválcový motor.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB9 (2012)

Článek

Vzhled modernizovaného modelu DB9 se nikterak dramaticky nezměnil, což je ostatně pro současné Astony typické. Nový je přední nárazník ve stylu před rokem a půl představeného modelu Virage, který se mimochodem už za tak krátkou dobu přestal kvůli malému zájmu prodávat. Jiná je odtahová hrana vzadu a zadní nárazník.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB9 (2012)

Dvanáctiválec se zdvihovým objemem 5,9 litru má díky upravenému bloku motoru a sání větší výkon. Z původních 477 k je nyní 517 koní, točivý moment povyskočil z 600 na 620 newtonmetrů.

Zrychlení 0-100 km/h je otázkou 4,6 s (dříve 4,9 s), nejvyšší rychlost činí 295 km/h. Dříve to bylo rovných 300 km/h, což „na papíře“ působí určitě lépe, byť jde technicky o drobnost. Standardem jsou karbon-keramické brzdy Brembo a dvacetipalcová litá kola.

Aston novou verzi DB9 nabídne buď ve variantě 2+2 (zadní sedačky jsou tak či tak prakticky nevyužitelné), nebo jako čistě dvoumístný roadster. V nabídce jsou i příplatkové sportovní skořepiny. Prodej bude zahájen už příští měsíc, cena činí 4,4 miliónu korun.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB9 (2012)

Reklama

Související články

První video nového Aston Martin Virage

Britský Aston Martin představil na ženevském autosalonu svůj nový model - Virage. Nyní je k dispozici první oficiální video, které ukazuje nový Aston při...

Výběr článků

Načítám