Hlavní obsah

Dacia odhalila nový Logan a Sandero

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm let po představení první generace Loganu, modelu, který postavil rumunskou značku na nohy, přichází druhá generace. Automobilka Dacia zároveň s novým Loganem ukázala i hatchback Sandero, který s tímto modelem sdílí mnoho dílů.

Foto: Dacia

Dacia Logan (2012)

Článek

Dacia si oba modely chtěla nechat coby překvapení na pařížský autosalon. V pondělí po internetu kolovaly oficiální, nicméně málo technicky kvalitní fotografie, a tak rumunská automobilka raději v úterý dopoledne vypustila sadu oficiálních fotek. Z nich je patrné, že velikost karoserie je zhruba stejná, design ale působí mnohem moderněji.

Foto: Dacia

Dacia Logan (2012)

Foto: Dacia

Dacia Logan (2012)

K technice nepadlo ani slovo, jaké budou nabízené motory, tak lze pouze odhadovat. My tipujeme, že se v nabídce objeví nový motor z líhně Renaultu 1,2 TCe a turbodiesel 1,5 dCi. Základem ale bude nejspíš atmosférický benzínový čtyřválec.

Foto: Dacia

Dacia Sandero (2012)

Foto: Dacia

Interiér bude stejný u obou nových dacií.

Technika obou modelů si je do značné míry podobná, stejný je interiér, podvozek a mnoho dalších dílů. Logan bude klasický sedan, zatímco Sandero je pětidveřový hatchback. Jak velká obě auta budou, Dacia rovněž neuvedla, bližší podrobnosti budou k dispozici až koncem září, kdy se otevřou brány pařížské autovýstavy.

Foto: maž, Novinky

Dacia Sandero

Foto: Dacia

Dacia Sandero (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám