Hlavní obsah

Lexus představil kupé LF-CC s hybridním pohonem

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lexus odhalil koncept, se kterým chce zaujmout na nadcházejícím autosalonu v hlavním městě Francie. Model s názvem LF-CC je středně velké kupé s hybridním pohonem.

Foto: Lexus

Lexus LF-CC (koncept, 2012)

Článek

Ačkoliv to Lexus zatím oficiálně nepřiznal, koncept s názvem LF-CC je s velkou pravděpodobností předobrazem nového kupé střední třídy. Koncept je plně funkční a jeho podoba působí „sériovým“ dojmem.

Model LF-CC pohání nová hybridní soustava, kterou tvoří zážehový agregát s objemem 2,5 litru a elektromotor s vodním chlazením. Jak velký bude výkon a spotřeba, zatím Lexus neuvedl. Poháněná jsou u konceptu zadní kola.

Foto: Lexus

Lexus LF-CC (koncept, 2012)

Design zaujme velmi výraznou maskou chladiče, která je skutečně ohromná a zasahuje odspodu až ke kapotě. Kromě výrazných prolisů zaujmou i protáhlé světlomety, pod nimiž jsou LED světla pro denní svícení. Tato světla jsou efektně integrovaná, zapuštěná do úzké mezery mezi spodní a horní plochou blatníků.

Ostře řezaná záď zaujme netradičními světly i výraznou odtrhovou hranou víka pátých dveří. Koncept je lakován v novém metalickém odstínu s názvem Fluid Titanium, jenž podle Lexusu vyniká výjimečným leskem.

Foto: Lexus

Lexus LF-CC (koncept, 2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám