Hlavní obsah

Lamborghini zkontroluje 1500 modelů Gallardo, hrozí vznícení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce sportovních vozů Lamborghini svolává ke kontrole asi 1500 vozů. Prověřovat bude starší modely Gallardo Coupe a Spyder, které se prodávaly v letech 2004 až 2006. Firma zjistila, že z posilovače řízení by mohla začít unikat kapalina, která by se pak mohla i vznítit.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Lamborghini Gallardo LP 560-4

Článek

Auta, u nichž hrozí riziko požáru, přitom patří do nejvyšší cenové kategorie, jako všechny ostatní vozy Lamborghini. Cena uvedených modelů začíná na částce asi 200 000 dolarů (zhruba 3,8 miliónu Kč).

Firma v dokumentech pro americké úřady uvedla, že přívodní trubice blízko čerpadla kapaliny může korodovat. V ojedinělých případech se může stát, že kapalina začne vytékat na horký motor a vzplane.

Žádné gallardo kvůli tomu zatím nevzplanulo a nikdo nebyl v této souvislosti ani zraněn. Vozy Gallardo Coupe a Spyder se vyráběly od května 2003 do dubna 2008. Majitelé zmíněných vozů budou podle agentury AP informováni během tohoto měsíce. Prodejci aut pak zdarma vymění celý posilovač.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám