Hlavní obsah

Ford omladil Fiestu přední maskou á la nové Mondeo

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford ve středu zveřejnil první informace a fotografie nové Fiesty, tedy auta ze stejného segmentu jako je Fabia. Termín však nebyl vybrán úplně šťastně, protože dnešek ve všech motoristických médiích "zabrala" sedmá generace Volkswagenu Golf.

Foto: Ford

Ford Fiesta (2012, facelift)

Článek

Tváři Fiesty dominuje nová lichoběžníková maska chladiče a stejné, ostře řezané světlomety s funkcí denního svícení LED technologie. Přední maska nyní působí jako u chystané třetí generace Mondea, jinak se na vnějším designu malého Fordu nic zásadního nezměnilo. Už od března letošního roku je potvrzená sportovní verze ST, která má výkon 180 koní (stejně jako konkurenční Fabia RS).

Foto: Ford

Ford Fiesta (2012, facelift)

Novinkou je systém Active City Stop, který v malých rychlostech dovede automobil zastavit před překážkou. Evropskou premiéru má i systém MyKey. Ten je určen rodičům mladých řidičů; jednoduše lze nakonfigurovat nejvyšší rychlost,  maximální hlasitost audio aparatury a je možné znemožnit deaktivaci ESP.

Foto: Ford

Ford Fiesta (2012, facelift)

Zatím jediným potvrzeným motorem je tříválcový litr, který se montuje i do většího Focusu. Bližší informace slibuje Ford dodat až během „fyzické“ premiéry na zářijové pařížské výstavě automobilů. Dva a půl tisíce dealerů se s novou Fiestou seznámí už ve čtvrtek 6. 9. 2012 na setkání v Amsterdamu.

Foto: maž, Novinky

Ford Fiesta (2008)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám