Hlavní obsah

Mazda překvapivě ukázala novou "šestku" také ve verzi kombi

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Mazda ukázala minulý měsíc novou "šestku" v karosářské verzi sedan. Nyní překvapivě ukázala i první fotografii verze kombi. Nový sedan se ukáže na srpnovém moskevském autosalonu. Zda bude v Rusku k vidění i verze kombi (nebo si ji Japonci schovají až na zářijovou Paříž), zatím není známo.

Foto: Mazda

Mazda6 kombi

Článek

Mazda zveřejnila k nové verzi kombi nejprve pouze jedinou fotografii, později „nekoukatelné“ bezmála čtvrthodinové video, na kterém je zpovzdálí nové kombi vidět, většinu času ovšem zabírají proslovy japonských manažerů v továrně a záběry na tleskající davy pracovníků v továrně (pro fajnšmekry: kompletní video je zde).

Nový model bude založen na tzv. Skyactiv Technology. O co jde? Základem je optimalizace spalovacího procesu, rekuperace energie a snižování hmotnosti. U benzínových motorů se využívá vysoký kompresní poměr (14,0:1), o 10 procent nižší hmotnost, o 30 procent snížené vnitřní tření.

Foto: Mazda

Mazda6 (2012)

Bližší informace o použité technice zatím japonská automobilka nezveřejnila. Ve světové premiéře se nový sedan ukáže na letošním moskevském autosalonu (29. srpen až 9. září). Kdy bude mít premiéru kombi, zatím Mazda tají, světová premiéra se dá očekávat ještě letos.

Foto: Mazda

Mazda6 (2012)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám