Hlavní obsah

Hyundai v USA svolal do servisů 200 000 automobilů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Hyundai Motor svolala ve Spojených státech o víkendu do servisů téměř 200 000 sportovně-užitkových vozů (SUV) modelu Santa Fe a přes 20 000 sedanů Sonata. Firma, která vyrábí vozy i v České republice, chce ve svolaných autech upravit senzory airbagů.

Foto: Profimedia.cz

Hyundai Santa Fe

Článek

Dealeři Hyundai chtějí ve vozech Santa Fe z let 2007-2009 přeprogramovat senzory airbagů tak, aby správně detekovaly malého nebo lehkého dospělého. Firma tak konala na základě stížností několika dospělých vážících méně než 60 kilogramů, jimž se airbagy po srážce nespustily. Airbagy byly naprogramovány tak, aby se neaktivovaly, pokud je na sedadle dítě.

Vozy Sonata modelových let 2012 a 2013 půjdou do servisů, protože se v některých z nich bez příčiny aktivovaly postranní airbagy. Firma uvedla, že ani v jednom z hlášených případů špatné funkce airbagů nedošlo ke zranění.

Hyundai je spolu se svou dceřinou společností Kia Motors pátým největším výrobcem automobilů na světě. Na americkém trhu společnost zvýšila svůj podíl ze tří procent v roce 2008 na loňských 5,1 procenta a dál roste.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám