Hlavní obsah

Mazda neznatelně omladila sportovní roadster MX-5, v prodeji bude na podzim

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová maska chladiče a přepracovaná kapota, která je šetrnější ke sraženým chodcům. To jsou v kostce dvě největší změny miniaturního omlazení sportovního roadsteru MX-5, vyráběného Mazdou v Hirošimě.

Foto: Mazda

Mazda MX-5 (2012)

Článek

Roadster Mazda MX-5 je oceňován pro svou lehkost i mrštnost a i přes nepříliš výkonné motorizace dovede díky vyvážení a pohonu zadních kol nabídnout na silnici solidní porci zábavy. [celá zpráva]

Pro aktuální modelový ročník dostala MX-5 agresivnější předek – je to vidět na masce chladiče i spodní části nárazníku. Zároveň je jiná kapota, která nyní lépe splňuje bezpečnostní normy pro sražené chodce.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mazda MX-5

Další změny už z fotografií nevyčtete – jde o vylepšený posilovač brzd, který umožňuje jejich pohodlnější dávkování. Přepracovaný je i plynový pedál, který umožňuje v nízkých rychlostech lépe dávkovat plyn.

Omlazený model se ukáže koncem září na pařížském autosalonu, prodávat se začne v říjnu. Mimochodem, příští generace MX-5 bude vyvíjená společně s Fiatem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám