Hlavní obsah

McLaren ukázal první fotku otevřeného supersportu 12C Spider

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský McLaren potvrdil, že supersportovní model s poněkud komplikovaným názvem MP4-12C se dočká i otevřené verze. Bude se jmenovat jednodušeji - 12C Spider a poprvé se světu ukáže už zanedlouho - třetího července.

Foto: McLaren

McLaren 12C Spider

Článek

Na první fotografii, kterou automobilka vypustila v pátek odpoledne, toho moc vidět není. Jisté je, že interiér zůstane stejný jako u uzavřené verze a stejný bude i technický základ. Střecha nebude patrně látková, přesný materiál ale v krátké tiskové zprávě zmíněn není.

Automobilka prozradila jediný údaj: výkon motoru bude 625 koní, což je nachlup stejně jako u verze kupé. Pravdou ovšem je, že původní vidlicový osmiválec se dvěma turbodmychadly a obsahem 3,8 litru měl výkon 600 koní. Automobilka ale začala vlastníkům nabízet možnost nechat si zdarma zvýšit výkon motoru na 625 k. [celá zpráva]

Výkon uprostřed uloženého motoru se přenáší na zadní kola. Převodovka je automatická s možností sekvenčního řazení, jde o dvouspojkovou sedmistupňovou spojku SSG.

McLaren MP4-12C přijde na 200 000 eur, tj. přibližně 5 miliónů korun. V Česku McLaren nemá zastoupení, nejbližší tuzemští zájemci najdou v sousedním Německu.

Fotografie nového modelu 12C Spider plánuje McLaren ukázat v úterý 3. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám