Hlavní obsah

Seat odhalil podrobnosti o mladoboleslavském Toledu

Novinky, Martin Žemlička

Třetí generace Seatu Toledo, která se bude vyrábět na stejné lince v Mladé Boleslavi jako Škoda Rapid, se v Česku začne prodávat v listopadu. Prodejní cena je zatím velkou neznámou. V nabídce budou zpočátku tři motorizace.

Foto: SEAT

Seat Toledo (2012)

Článek

Nové Toledo bude uvedeno na trh v polovině listopadu - nejprve ve Španělsku a Portugalsku. Český trh se dočká také už letos v listopadu, ostatní trhy až během roku 2013. Kromě Španělska budou klíčovými trhy pro Toledo Německo, Mexiko a Turecko.

Dvojče Škody Rapid je dlouhé 4,48 metru (je tak o čtyři centimetry delší než předchůdce z roku 2004). Na rozdíl od minulého toleda je novinka liftbackem s velkým zadním výklopným víkem. Rozvor náprav činí 2602 mm.

Foto: SEAT

Seat Toledo (2012)

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid (2012)

Toledo bude v nabídce se třemi motory – dvěma benzínovými TSI a jedna-šestkou TDI. Benzínové motory mají výkon buď 55 kW (75 k) v případě motoru 1,2 TSI, silnější čtrnáctistovka má výkon 122 koní (90 kW). Zatím jediný vznětový motor – 1.6 TDI nabídne vstřikování common-rail a výkon 77 kW (105 k). Během příštího roku rozšíří nabídku vznětových motorů pro modelovou řadu Toledo o variantu TDI s výkonem 66 kW (90 k).

Seat prozradil i sériovou výbavu – šest airbagů, centrální zamykání, dělená sklopná opěradla zadních sedadel a elektrické ovládání oken předních dveří. Prodejní cena zatím nebyla oznámena.

Foto: SEAT

Seat Toledo (2012)

Anketa

Který model se vám líbí více?
Škoda Rapid
35,1 %
Seat Toledo
64,9 %
Celkem hlasovalo 2813 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda odhalila nový Rapid

Mladoboleslavská automobilka odhalila svou dlouho očekávanou novinku - model na pomezí fabie a octavie, který má však svými rozměry blíže octavii a prodejní...

Výběr článků

Načítám