Hlavní obsah

McLaren propaguje nový autosalon v Abú Dhabí úchvatným videem

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský McLaren otevřel v Abú Dhabí nový autosalon. K nalákání arabských klientů McLaren vypustil krásné, více než čtyřminutové video, natočené v okolí hlavního města Spojených arabských emirátů a na závodním okruhu Yas Marina.

McLaren propaguje nový autosalon v Abú Dhabí úchvatným videemVideo: McLaren

 
Článek

Pohon vozu McLaren MP4-12C, který je na videu, má na starost 3,8litrový osmiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly. Celkový výkon činí 600 koní (441 kW) a aby se to dobře pamatovalo, točivý moment má stejnou hodnotu. Motor se nechá vytočit až do 8500 otáček, točivý moment je dostupný od 3000 do 7000 otáček.

Výkon se přenáší na zadní kola prostřednictvím automatické sedmistupňové dvouspojkové převodovky. Spotřeba paliva u tohoto typu vozu není úplně důležitá, nicméně dle výrobce spotřebuje McLaren MP4-12C každých sto kilometrů v průměru 11,7 litru benzínu.

Když sešlápnete plynový pedál, zrychlíte z klidu na stokilometrovou rychlost za 3,3 vteřiny (závodní pneu tento čas sníží na 3,1 vteřiny), 0-200 km/h je otázkou 9,1 vteřiny (8,9 vteřiny se závodním obutím). Automobil přestane zrychlovat až při 330 km/h. Za motorem nezaostávají ani brzdy, ze stokilometrové rychlosti zastavíte na 30,5 metrech.

McLaren chce mít po celém světě 35 zastoupení v 19 zemích. Na Blízkém východě bude mít letos v létě McLaren šest zastoupení. Nejbližší zastoupení pro české zájemce je v sousedním Německu, kde má britská automobilka hned čtyři autosalony. Cena za nový McLaren činí ve Velké Británii 168 500 liber, tj. zhruba 4,86 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám