Hlavní obsah

Multivan Business: z dodávky luxusní auto s pravým dřevem

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Transporter je znám především coby užitková verze v mnoha karosářských variantách (včetně valníku). Volkswagen ale nabízí i verzi pro přepravu osob. Nyní se do Česka dostává nejluxusnější verze Multivan Business, která přepraví celkem šest osob.

Foto: VW

VW Multivan Business

Článek

Ve výbavě tohoto modelu nechybí vybraná kůže či dřevo. Ceny tomu odpovídají a začínají na částce 1,6 miliónu korun. Celkem se do auta kromě řidiče a spolujezdce vejdou čtyři lidé, kteří si užijí velký komfort. Elektricky nastavitelná samostatná sedadla mají vyhřívání (ale masážní funkci byste u nich hledali marně), nechybí ani rozložitelný stolek či chladící box. Komfort dále zvyšuje nezávislé topení s dálkovým ovládáním.

Posádka má dále k dispozici DVD přehrávač s desetipalcovým displejem, CD přehrávač nebo bezdrátové připojení k internetu. Zajímavostí je systém DVE (Digital Voice Enhancement), který prostřednictvím reproduktorů automaticky zesiluje hlas právě hovořící osoby.

Foto: VW

VW Multivan Business

O pohon se starají nejvýkonnější motory TDI - vybírat lze mezi verzí s výkonem 103 kW (140 k) nebo 132 kW (180 k). V českých podmínkách bude patrně méně častou volbou benzínový motor TSI (150 kW / 204 k). Všechny motory lze kombinovat se sedmistupňovou převodovkou DSG a s pohonem všech kol 4Motion.

Cena modelu Multivan Business 2.0 TDI (103 kW) není zrovna lidová. V tuzemsku začíná na částce 1 642 646 korun (bez DPH), s daní se blíží dvoumiliónové hodnotě. Luxusní automobily typu Audi A8 či Mercedes-Benz třídy S začínají zhruba o 200 tisíc korun výše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám