Hlavní obsah

Mercedes ukáže koncept stylového kupé v USA a v Pekingu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Benz ukázal první snímky (a video) nového konceptu s názvem Concept Style Coupé. Jde o čtyřdveřový sedan, který naznačuje budoucí designérkou podobu německé značky. Poprvé se tento koncept ukáže 20. dubna v Los Angeles, výstavní premiéra je plánovaná na nadcházející autosalon v Pekingu.

Mercedes uvolnil oficiální video konceptu Style coupéVideo: Mercedes

 
Článek

Elegantní karoserie konceptu stylového kupé je dlouhá 4637 mm, široká 1891 mm a vysoká 1398 mm. Automobil je tedy o necelých 50 mm delší než aktuální třída C. Rozvor náprav činí 2699 mm. Koncept je plně funkční, pod kapotou je dvoulitrový čtyřválec s výkonem 211 koní.

Sériová verze bude mít patrně méně dramatické tvary a například standardní kliky (zde jsou zapuštěné do karoserie). Litá kola mají na konceptu rozměr 20 palců.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept Style Coupé (2012)

Nové stylové kupé by se v sériové podobě mělo objevit v roce 2013, automobilka by nový model ráda prodávala i v USA. Koncept se tak nikoliv náhodou poprvé ukáže v pátek 20. dubna v Muzeu moderního umění v Los Angeles, hned další týden bude auto k vidění v Pekingu na tamním autosalonu.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept Style Coupé (2012)

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept Style Coupé (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám