Hlavní obsah

Porsche koupilo italský vysokorychlostní okruh Nardo

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche prostřednictvím své dceřiné společnosti Porsche Engineering Group koupilo vysokorychlostní okruh Nardo, kde se mimo jiné nachází 12,5 kilometru dlouhý ovál pro překonávání extrémních rychlostí. Částka za transakci nebyla zveřejněna.

Článek

Porsche, respektive koncern VW, tak bude mít další možnosti pro testování svých modelů. Kromě nejznámějšího polygonu VW, totiž Ehry-Lessien, kde Bugatti Veyron běžně jezdilo na svou maximální rychlost (408 km/h), bude v držení koncernu i tento vysokorychlostní okruh se čtyřmi pruhy a značným klopením.

Okruh Nardo v jižní části Itálie zabírá 700 hektarů a nachází se na něm mj. 6,2 km dlouhý okruh a hlavně 12,5 km dlouhý ovál, kde se často testovala maximální rychlost nejrůznějších automobilů. Na okruhu nechybějí ani další tratě s různorodým povrchem a off-roadová trať, jde tedy o komplexní testovací centrum, kde se velmi pravděpodobně budou zkoušet i další připravované modely koncernu Volkswagen, včetně škodovek. Díky mírnému klimatu je zde možno testovat celoročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám