Hlavní obsah

Hyundai ukázal nové Santa Fe, prodávat se bude ve dvou velikostech

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová generace velkého SUV Hyundai Santa Fe se ukázala na právě zahájeném autosalonu v New Yorku. Nové Santa Fe bude k dispozici ve dvou velikostech a s pětimístným nebo sedmimístným interiérem. Prodej nového modelu bude v Evropě zahájen koncem léta a podle automobilky si ponechá stejný název po celém světě.

Hyundai ukázal nové Santa Fe, prodávat se bude ve dvou velikostechVideo: Hyundai

 
Článek

Nová generace Santa Fe je delší, nižší  a širší než předchůdce, s nímž sdílí stejný rozvor 2700 mm. Litá kola mohou mít vůbec poprvé průměr 19 palců. Hyundai Santa Fe se bude nabízet ve dvou velikostech – kratší model měří na délku 4689 mm, na šířku 1880 mm a je vysoký 1679 mm. Prodloužená verze je určena až pro sedm cestujících a je o 216 mm delší, o 10 mm vyšší a o 5 mm širší. Sedmimístná verze nahrazuje model Veracruz, který se nově bude prodávat pod označením Santa Fe.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe (2012)

Zajímavé je, že v Evropě se nový model nebude jmenovat ix45 (jak je logické z označení ostatních modelů od Hyundai), ale stejně jako v USA – Santa Fe. Mimochodem, prodej korejské novinky bude v Evropě zahájen koncem léta a americká i evropská verze se od sebe budou technicky lišit.

Evropský model má blíže nespecifikované úpravy řízení, podvozku i brzd pro lepší jízdní stabilitu ve vysokých rychlostech a lepší schopnosti při jízdě s přívěsem.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe (2012)

Nabídka motorů pro evropské trhy zahrnuje jednu zážehovou a dvě vznětové jednotky s výkony od 110 kW (150 k) do 147 kW (200 k). Dvoulitrový turbodiesel s označením 2,0 VGT splňuje emisní normu Euro 6, dosahuje nejvyššího výkonu 110 kW (150 k) a maximálního točivého momentu 382 Nm. V nabídce bude také 2,2litrový turbodiesel s dosud nezveřejněnými parametry.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe (2012)

K dispozici budou šestistupňové mechanické i samočinné převodovky. Pohon 4x4 je elektronicky řízený. Otazník visí nad evropskou cenou i tím, zda se zde bude nabízet prodloužená verze. Světová premiéra evropského modelu by se podle nepotvrzených zpráva měla odehrát v září na pařížském autosalonu.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe (2012)

Anketa

Ohodnoťte vzhled Hyundai Santa Fe (jako ve škole)
1
65,2 %
2
17,6 %
3
8,8 %
4
2,6 %
5
5,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5197 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám