Hlavní obsah

Honda postaví dvě nové továrny v Indonésii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Honda Motor posiluje své aktivity v Indonésii kvůli rychlému růstu tamní poptávky. Firma oznámila, že v zemi vybuduje novou továrnu na výrobu automobilů za 3,1 biliónu rupií (přes šest miliard korun). Již v úterý navíc uvedla, že zhruba stejnou částku investuje do výstavby nové indonéské továrny na výrobu motocyklů.

Článek

Plány na zvýšení výrobních kapacit v Indonésii v posledně době ohlásilo také několik dalších automobilek, včetně japonských firem Toyota Motor a Nissan Motor a americké společnosti General Motors. Indonésie je největší ekonomikou v jihovýchodní Asii. Celkový prodej osobních automobilů v zemi v loňském roce stoupl o 17 procent na rekordních 894.180 vozů, napsala agentura Reuters.

Nová automobilová továrna Hondy s kapacitou 120 000 vozů ročně by měla zahájit provoz v roce 2014. Motocyklová továrna by měla spustit výrobu již na podzim příštího roku. Závody vytvoří zhruba 5000 nových pracovních příležitostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám