Hlavní obsah

Rinspeed Dock+Go: elektrický smart s benzínovým batohem

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarská firma Rinspeed si na březnový ženevský autosalon vždy připraví nějaký zajímavý koncept, v minulosti to bylo například obojživelné auto, se kterým se dalo potápět. Na letošní výstavě se ukáže šestikolový smart.

Rinspeed Dock+Go koncept

 
Článek

Nový koncept vychází ze Smartu ForTwo, k němu lze ovšem připojit „dokovací stanici“ pro dobíjení. Standardně je totiž tento smart poháněn elektřinou, pokud by s ním majitel chtěl jet na delší trasu, je možné připojit třetí nápravu se spalovacím motorem (s dosud neudaným výkonem).

Díky tomu je dojezd větší než běžných 100 kilometrů u současných elektromobilů, navíc se během jízdy na spalovací motor samočinně dobíjejí baterie elektromotoru. Celkový dojezd při zapojení spalovacího motoru zatím firma neuvedla, tipujeme, že to bude nejvýše 250 kilometrů.

Foto: Rinspeed

Rinspeed Dock+Go (2012)

Švýcarská firma Rinspeed si tento vynález nechala patentovat. Je tedy možné, že se s ním setkáme v budoucnosti i u jiných, sériových vozidel. I když popravdě, esteticky nevypadá upravený smart nikterak lákavě.

Reklama

Výběr článků

Načítám