Hlavní obsah

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse: extrémní roadster s výkonem 1200 koní

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na březnovém ženevském autosalonu asi nebude rychlejší auto než Veyron Grand Sport Vitesse, které zde Bugatti ukáže ve světové premiéře. Výkon otevřeného auta činí 1200 koní.

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse (2012)

Článek

Bugatti na ženevském autosalonu předvede nový Veyron Grand Sport Vitesse, který je založen na Veyronu Super Sport. Zatím nejsou známy podrobnosti, každopádně půjde o nejvýkonnější otevřenou verzi veyronu.

O pohon se opět stará impozantní osmilitrový šestnáctiválec (!) se čtyřmi turbodmychadly a výkonem 1200 koní. Maximálka činí 431 km/h a 0-100 km/h zvládne Veyron rychleji než většina supersportovních motorek - za 2,5 sekundy, 7,3 sekund stačí k rozjetí na 200 km/h. A mimochodem, točivý moment má hodnotu 1500 Nm.

Cenu a další podrobnosti automobilka zveřejní až na ženevském autosalonu. Zatím jsou k dispozici dvě oficiální fotografie a potvrzený výkon 1200 koní. Levná záležitost nový model rozhodně nebude, základní veyron přijde na milión eur, tj. zhruba 25 miliónů korun.

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám