Hlavní obsah

Malé SUV od Porsche se bude jmenovat Macan

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche odtajnilo název svého nového SUV, které bude menší než Cayenne. Pátá modelová řada stuttgartské automobilky ponese název Macan. Podle zástupců firmy jde o jméno odvozené od indonéského výrazu pro slovo tygr.

Foto: Porsche

Porsche Macan (skica)

Článek

Původně se kompaktní SUV s logem Porsche mělo jmenovat Cajun, nyní automobilka oficiálně představila nový název - Macan. Macan je pátou modelovou řadou značky německé automobilky a dokonce je hlavním bodem plánu expanze do nových tržních segmentů. Stejně jako v případě SUV Cayenne (postaveném na základě Audi Q7), jde v případě Macanu o generování zisku.

Foto: maž, Novinky

Porsche Cayenne S

Macan se začne v lipské továrně Porsche vyrábět v roce 2013. Předpokládá se, že půjde o cenově nejdostupnější Porsche na trhu s cenou kolem 1,2 miliónu korun. Automobil si bude konkurovat například s BMW X3 nebo Audi Q5.

Továrna Porsche v saském Lipsku byla otevřena v roce 2002. Vyrábí se zde modely Cayenne a Panamera. Pro model Macan se staví nová výrobní hala na ploše 400 hektarů. Součástí výrobních prostor bude i karosárna a lakovna, investice dosáhly 500 miliónů euro (zhruba 13 miliard korun).

Anketa

Který název se vám líbí nejvíce?
Cajun
8,1 %
Macan
18,6 %
ani jeden
71,8 %
oba dva
1,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5272 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám