Hlavní obsah

Ferrari California se dočkalo nové verze s výkonem 490 koní

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce supersportů Ferrari přiveze do Ženevy omlazenou Californii. Vzhled exteriéru i interiéru zůstal stejný, nový model ovšem shodil 30 kilogramů hmotnosti a jeho motor posílil na nynějších 490 koňských sil.

Foto: Ferrari

Ferrari California 2012 - facelift

Článek

O třicet kilogramů nižší hmotnost a třicet koní navíc. To jsou ve stručnosti dvě novinky modelu Ferrari California. Osmiválec v tomto modelu nyní dosahuje maximálního výkonu 490 koní a 505 Nm. Nové jsou výfukové svody a software řídící jednotky. Kilogramy zase california shodila díky většímu použití hliníku při výrobě šasi. Nyní california váží 1705 kilogramů.

Zrychlení z klidu na 100 km/h zvládne modelové provedení 2012 za 3,8 vteřiny. O nejvyšší rychlosti Ferrari nehovoří, dá se tedy předpokládat, že nedošlo k navýšení ze současných 310 km/h.

Vzhled ani interiér se nezměnil, Ferrari ovšem pro omlazený model připravilo tvrdší pružiny novému řízení se strmějším převodem (o 10 procent). Cena ani přesné datum zahájení prodeje zatím nebyly oznámeny. Ve světové výstavní premiéře se nová california ukáže počátkem března na ženevském autosalonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám