Hlavní obsah

Průměrné stáří aut v USA stouplo téměř na 11 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průměrné stáří osobních a lehkých nákladních automobilů ve Spojených státech se v loňském roce zvýšilo na rekordních 10,8 roku z předloňských 10,6 roku. Uvedla to výzkumná společnost Polk.

Článek

U osobních automobilů činilo průměrné stáří 11,1 roku, zatímco u lehkých nákladních vozů pouze 10,4 roku. Celkový počet automobilů na amerických silnicích v loňském roce podle firmy Polk stoupl na 240,5 miliónu vozů z předloňských 240 miliónů. Zůstal však pod rekordním maximem přes 242 miliónů vozů z roku 2008.

Průměrné stáří osobních a lehkých nákladních automobilů v USA se podle údajů firmy Polk zvyšuje nepřetržitě od roku 2001, kdy činilo 8,9 roku.

Prodej nových automobilů v USA sice loni stoupl o deset procent na 12,8 miliónu vozů, zůstal však hluboko pod svým maximem z roku 2005. Tehdy se ve Spojených státech prodalo zhruba 17 miliónů vozů. V letošním roce navíc většina automobilek počítá se zpomalením růstu amerického trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám