Hlavní obsah

Opel Mokka: kávový yeti se začne prodávat koncem roku

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel bude od konce roku nabízet "malou kávu" - mini-SUV s názvem Mokka, které je postavené na podvozku Corsy. V Americe se bude jeho dvojče prodávat pod značkou Buick a názvem Encore. Opel Mokka se ve světové premiéře ukáže v březnu na ženevském autosalonu. Mezi jeho konkurenty bude patřit mj. Škoda Yeti.

Foto: Opel

Opel Mokka (2012)

Článek

Opel Mokka bude dostupný s trojicí motorů. Základem je benzínová šestnáctistovka o výkonu 115 k (85 kW), dále bude v nabídce přeplňovaná čtrnáctistovka 1.4 Turbo s výkonem 140 k (103 kW). Vznětové agregáty zastupuje sedmnáctistovka CDTI s výkonem 130 koní (96 kW).

Foto: Opel

Opel Mokka (2012)

Standardně je poháněná pouze přední náprava, mini-SUV s podivným názvem Mokka je hlavně o image, terénní schopnosti u něj nehledejte. V nabídce ale nebude chybět verze s pohonem 4x4. Nejslabší motor je spřažen s pětistupňovou manuální převodovkou, ostatní motory lze kombinovat se šestistupňovou skříní – automatickou či manuální.

Foto: Buick

Buick Encore - interiér

Nový model od Opelu je dlouhý 4,2 metru, po sklopení zadních sedaček má kufr objem 1372 litrů (kolik je standardní hodnota Opel zatím neuvedl). Opel Mokka se v autosalonech objeví koncem roku, cena ještě nebyla stanovena. V příplatkové výbavě nebude chybět parkovací asistent, systém pro čtení značek či vnější kamery. Poprvé bude možné Mokku vidět na březnovém autosalonu v Ženevě.

Foto: Opel

Opel Mokka (2012)

Foto: Buick

Buick Encore - bratr Opelu Mokka

Anketa

Líbí se vám název Mokka nového Opelu?
Ano
79,3 %
Ne
20,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2690 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám