Hlavní obsah

Omlazený Renault Mégane má nižší spotřebu a nové komfortní prvky

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault Mégane prošel faceliftem, mezi nejvýznamnější změny patří úprava motoru, nová komfortní a bezpečnostní výbava a několik menších změn na vnějším designu. Prodej omlazené verze bude zahájen v březnu, mezi konkurenty patří například VW Golf či Ford Focus.

Foto: Renault

Renault Mégane (2012)

Článek

Změny designu pro Mégane modelového roku 2012 jsou poměrně decentní - nejvýraznější novinkou je použití technologie LED pro denní svícení, při podrobnějším zkoumání si všimnete i jinak tvarovaného předního nárazníku. Zadní partie zůstaly prakticky stejné jako u současné generace. Nový je i design litých kol a dva odstíny metalických barev - bílá a modrá.

Uvnitř jsou nové potahy sedadel, audiosystém a bezpečnostní prvky jako systém pro udržování jízdního pruhu či automatické přepínání potkávacích a dálkových světel. Nový je i systém pro rozjezd do kopce a parkovací systém s kamerou.

Foto: Renault

Renault Mégane (2012)

Nižší spotřeba paliva

Mezi největší změny patří provedené úpravy na pohonných jednotkách, které mají nyní spotřebu paliva a tím i emise CO2. V nabídce bude benzínová jedna-dvojka (nahrazuje motor 1,6 16V), která je díky přeplňování i přes nízký zdvihový objem dostatečně výkonná - 115 koní a 190 Nm točivého momentu zní dobře. Kombinovaná spotřeba u tohoto motoru je dle Renaultu 5,3 l /100 km.

Mezi diesely je v nabídce patnáctistovka s výkonem 110 k a 260 Nm. Spotřeba je v případě tohoto motoru 3,8 l /100 km. V nabídce bude i výkonnější šestnáctistovka, která nabídne 130 koní a točivý moment 320 Nm.

Prodej bude zahájen v březnu, ceny zatím automobilka neoznámila. Změny se týkají jak hatchbacku, tak karosářské verze kombi.

Foto: Renault

Renault Mégane (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám