Hlavní obsah

Lexus ukáže na detroitském autosalonu sportovní kupé LF-LC

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lexus ukázal první fotografii sportovního kupé s uspořádáním 2+2. Jmenuje se LF-LC a bude devátého ledna odhaleno na mezinárodním autosalónu v Detroitu.

Článek

Marketingové oddělení Lexusu použilo při odhalování nového modelu v dnešní době vcelku častý trik – začalo nový sportovní koncept LF-LC odhalovat po hodně malých částech – jeden den ukázala automobilka malý kousek světla, pak chladiče a nakonec nás nechal prohlédnout kola. Vzhledem k tomu, že na fotografiích nebylo prakticky nic vidět, nezveřejňovali jsme je a počkali, až luxusní divize Toyoty ukáže první fotku, na které něco vidět bude – což se stalo koncem roku.

Lexus o novém LF-LS tvrdí, že bylo navrženo „na čistém papíru“. Zatím není známo mnoho technických parametrů – jisté je, že jde o dvoumístné sportovní kupé (vzadu patrně budou pouze „nouzové“ sedačky). Jasné je i to, že se novinka ukáže na detroitském autosalonu, konkrétně v pondělí devátého ledna.

Koncept vznikl ve firemním návrhářském studiu Calty v Newport Beach v Kalifornii. Zajímavostí je bohatě prosklená střecha, uvnitř jsou použity luxusní materiály – pravé dřevo či ušlechtilé kovy. Lexus zatím neprozradil, zda se chystá sériová verze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám