Hlavní obsah

Harley-Davidson svolá k opravě přes 300 000 motorek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detroit

Americká společnost Harley-Davidson svolá k opravě přes 300 000 motocyklů kvůli problémům s přepínačem brzdových světel. Oznámila to v pondělí firma. Opatření se týká zejména Spojených států a zahrnuje modely Touring a Trike.

Foto: Profimedia.cz

Harley-Davidson, ilustrační foto

Článek

Přepínač může být podle firmy vystaven nadměrné teplotě z výfukového systému. To může způsobit, že při brzdění nezapne světlo, nebo naopak, že světlo zapne i bez použití brzd. Problém může vést i k úniku kapaliny a selhání zadních brzd. Společnost má v souvislosti s tímto problémem informace o jedné nehodě, napsala agentura AP.

Svolání se týká zhruba 250 000 motocyklů ve Spojených státech a 50 000 v zahraničí. Firma předpokládá, že kvůli němu ve čtvrtém čtvrtletí vykáže náklady deset až 12 miliónů dolarů (180 až 216 miliónů Kč).

Společnost Harley-Davidson minulý týden oznámila, že ve třetím čtvrtletí více než zdvojnásobila čistý zisk na 184 miliónů dolarů (přes tři miliardy Kč) z 89 miliónů dolarů před rokem díky růstu prodeje po celém světě. Potvrdila, že v celém letošním roce hodlá obchodníkům a distributorům dodat 228 000 až 235 000 motocyklů.

Český dovozce motocyklů Harley-Davidson letos čeká dvouciferný růst prodeje. Loni Harley v Česku prodal 294 nových strojů, letos chce atakovat hranici 400 prodaných strojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám