Hlavní obsah

Toyota plně obnovila výrobu v Severní Americe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší japonská automobilka Toyota Motor již plně obnovila svoji výrobu v Severní Americe. Společnost byla nucena omezit výrobu v regionu kvůli březnovému zemětřesení a tsunami v Japonsku a původní plány počítaly s nižší výrobou až do konce roku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

V USA oblíbený Land Cruiser, ilustrační foto

Článek

Toyota vyrábí v Severní Americe 12 modelů, které se na celkovém prodeji automobilky v USA podílejí téměř 70 procenty. Nedostatek modelů u prodejců chce nyní Toyota doplnit výrobou při sobotních směnách.

Firma rovněž potvrdila, že pokračuje v plánech na otevření své čtrnácté továrny v Severní Americe. Výroba prvních modelů Corolla se má v Mississippi spustit v říjnu, napsala agentura AP.

Ničivé zemětřesení v březnu poškodilo továrny na výrobu automobilových součástek v severovýchodní části Japonska. Některé součástky z Japonska vyváží Toyota i do svých severoamerických závodů.

Toyota v prvním finančním čtvrtletí vykázala kvůli negativním důsledkům březnového zemětřesení a silné domácí měny první provozní ztrátu za dva roky. Provozní ztráta za tři měsíce do konce června činila 108 miliard jenů (25,3 miliardy korun) po zisku 212 miliard jenů před rokem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám