Hlavní obsah

Koncept Aprilie Easyrider se přizpůsobí postavě jezdce

Novinky, Petr Kološ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský designér Roberto Vernile navrhnul stroj, který se přizpůsobí opravdu každému jezdci. Má nastavitelné vše, co si dokážete představit. Tím pádem zohlední jak vzrůst jezdců, tak také řadu odlišných jízdních stylů a požadavků. Něco takového zatím na trhu nebylo.

Článek

Základem aktuálně představené Aprilie Easyrider Concept Bike je model prodávaný jako Shiver 750. Italský designer Roberto Vernile, pracující zejména pro americká studia, navrhl na jeho základech svůj stroj tak, aby výrobce mohl základní agregát snadno zaměnit za V-Twin 1200 ccm (používaný například v Aprilli Dorsoduro 1200).

Kromě motoru Aprilia používá koncept také elektronické vychytávky této značky – kontrolu trakce, elektricky ovládaný plyn ride-by-wire a tři jízdní režimy – „mokrý“, „sportovní“ a „běžný“. Zajímavostí je také používání tří druhů tvrdosti brzdového obložení na předních brzdách. Měnit ho můžete v závislosti na aktuálním užívání motocyklu, údajně zcela bez použití nářadí.

Koncept Easyrider má dále nastavitelnou výšku stupaček, sedlo, výšku i sklon řídítek a pochopitelně také větrný štítek. Zaujme také úložný prostor na místě nádrže – jak je vidět na přiložených obrázcích, počítá se dokonce s prostorem pro helmu, navigaci nebo s jakýmsi integrovaným madlem pro spolujezdce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám