Hlavní obsah

Suzuki Swift Sport: nejostřejší verze se ukáže ve Frankfurtu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Suzuki zveřejnilo první fotografii sériové verze nového modelu Suzuki Swift Sport. Ten vychází z již dříve představeného konceptu. O pohon se stará zážehový atmosférický čtyřválec s objemem 1,6 litru a výkonem 136 koní. Prodejní cena nebyla oznámena.

Článek

Design sportovně laděného Suzuki Swift vychází z konceptu, který automobilka ukázala letos na jaře na ženevském autosalonu. Celkově je však sériová verze dle předpokladů umírněnější, například výrazné zadní křídlo nahradil decentně vypadající spoiler.

O pohon se stará benzínová šestnáctistovka s výkonem 160 koní. Jde o atmosféricky plněný čtyřválec, jehož nejvyšší výkon vrcholí až při 6900 otáčkách. Točivý moment dosahuje 160 Nm a je dostupný při 4400 otáčkách. Pro srovnání, Fabia RS s dvakrát přeplňovanou čtrnáctistovkou nabídne výkon 180 koní a 250 Nm točivého momentu, se dodává pouze s automatickou převodovkou DSG.

Převodovka u Swiftu Sport je ručně řazená a má šest stupňů. Výrobce zatím nezveřejnil jízdní výkony, jak rychle vystřelí malý swift na 100 km/h nebo jak nejrychleji pojede, zatím tedy není známo.

Světová premiéra proběhne v polovině září na frankfurtském autosalonu. Swift Sport je dlouhý 3890 mm, široký 1695 mm a vysoký 1510 mm. Prodejní cena dosud nebyla oznámena.

Anketa

Ohodnoťte design nového Suzuki Swift Sport (jako ve škole)
1
74,1 %
2
15,4 %
3
6,5 %
4
1,6 %
5
2,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1291 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám