Hlavní obsah

Čtvrtina českých řidičů uvažuje o alternativních palivech, nejčastěji o LPG

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výsledky průzkumu společnosti GE Money ukázaly, že více než čtvrtina českých řidičů (28 procent) uvažuje o pořízení automobilu s alternativním pohonem. Nejčastěji by šlo o LPG, hybridní pohon české motoristy zatím stále moc neláká.

Foto: maž, Novinky

Více než čtvrtina českých řidičů by chtěla alternativní pohon, naprostá většina ale chce spalovat benzín či naftu.

Článek

Průzkum, v němž odpovídalo 828 českých řidičů, ukázal, že devět z deseti motoristů uvažuje o alternativním palivu kvůli úspoře provozních nákladů. Výrazně méně řidičů, zhruba polovina respondentů, si přechod na alternativní pohon spojuje s šetrností k životnímu prostředí. O alternativním pohonu uvažuje 28 procent oslovených motoristů.

Pokud motoristé uvažují o alternativním palivu, jde nejčastěji o LPG (sedm z deseti řidičů), zhruba čtvrtina řidičů by investovala do hybridního nebo elektrického pohonu. Jen minimální zájem byl o spalování etanolu. Více než polovina řidičů (53 procent) by si alternativní pohon pořídila ve svém novém automobilu, o přestavbě stávajícího vozidla uvažovalo 37 procent oslovených řidičů.

Anketa

Uvažujete o alternativním palivu?
Ne
31,5 %
Ano - LPG
45,1 %
Ano - CNG
5,2 %
Ano - hybrid
4,3 %
Ano - ethanol
5,3 %
Ano - elektromobil
6,3 %
Ano - jiný pohon
2,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1651 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám