Hlavní obsah

Policie v New Yorku dostane 50 elektrických Chevroletů Volt

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chevrolet Volt se stane prvním elektrickým vozidlem používaným policií v New York City. Celkem flotilu rozšíří padesát voltů. Automobil má dojezd 60 kilometrů v elektrickém režimu, po vybití baterií se o pohyb stará spalovací motor.

Článek

Při jízdách do vzdálenosti 60 km čerpá Volt energii výhradně ze sady svých lithiumionových baterií o celkové kapacitě 16 kWh. Po vybití akumulátorů se spustí „palubní“ zážehový motor (vedle benzinu spalující i etanol E85), který pohání generátor, jenž dodává elektrickou energii trakčnímu elektromotoru a dobíjí akumulátory. Celkový dojezd na jedno nabití a jednu nádrž je zhruba 600 kilometrů, 60kilometrový dojezd na elektřinu ale není moc velký.

Akumulátory modelu Volt lze dobíjet z běžné domovní sítě 230 V – k plnému nabití postačí necelé tři hodiny. Výkon motoru je 150 koní a jeho stálý točivý moment činí 370 Nm. Volt dosahuje rychlosti 161 km/h.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám