Hlavní obsah

První fotografie nového Opelu Combo

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel zveřejnil první dvě fotografie nového Comba. Jako dosud se tento model bude nabízet v užitkové nebo osobní variantě. Prodej bude zahájen zkraje roku 2012. Technicky má tento model mnoho společného s Fiatem Doblo.

Článek

Opel uvedl Combo na trh poprvé v roce 1985, současný model je na trhu velmi dlouho – celých deset let. Nová, v pořadí třetí generace se začne prodávat zkraje roku 2012. V nabídce bude užitková i osobní verze s pěti nebo sedmi sedadly. Osobní verze může mít poloprosklenou nebo celoprosklenou karoserii.

Skříňová dodávka se nabízí ve dvou délkách rozvoru: 2755 mm nebo 3105 mm. Celková délka činí buď 4,39 metru, nebo 4,74 m, zákazník může volit ze dvou výšek střechy: 185 cm nebo 210 cm. Combo nabídne až 3800 litrů prostoru pro náklad (verze s kratším rozvorem a sklopenými sedadly), respektive 4600 litrů prostoru.

Pro Combo je připraveno šest motorů: čtyři vznětové, jeden zážehový a jeden motor na stlačený zemní plyn CNG (Compressed Natural Gas). Dieselové agregáty nabídnou výkony od 90 do 135 koní. Zážehová čtrnáctistovka má výkon 95 k, CNG verze nabídne 120 koní.

Slabší motory jsou propojeny s pětistupňovými převodovkami, silnější varianty mají o jeden rychlostní stupeň více. S výjimkou verze CNG a modelu s pětistupňovou převodovkou mohou být všechny motory vybaveny systémem Start/Stop.

Na zveřejnění prodejních cen je ještě brzy, Opel ale už nyní představil základní výbavu. Ta zahrnuje centrální zamykání, výškově a podélně nastavitelný volant, elektricky ovládaná okna nebo sedadlo řidiče nastavitelné ve čtyřech směrech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám