Hlavní obsah

Autoškoly naučí základy, se složitějšími situacemi nepomohou, ukázal průzkum

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské autoškoly řidičům poskytují dobré výchozí znalosti pro zvládnutí základů řízení, ale nenaučí je čelit složitějším situacím. Pouze 17 % oslovených si myslí, že absolvent autoškoly dokáže zvládnout vozidlo v případě smyku, náledí či jiné extrémní situace. Vyplývá to z průzkumu pojišťovny Direct.

Foto: Profimedia.cz

Autoškola naučí základy, nic víc, shodují se respondenti průzkumu.

Článek

České autoškoly v průzkumu, který oslovil 1000 tuzemských řidičů, nedopadly špatně. V rámci výsledků 84 % řidičů pozitivně hodnotí výuku teorie a 72 % je spokojeno s nácvikem základního ovládání vozidla (parkování, řazení apod.) Šest z 10 oslovených pozitivně hodnotí počet zkušebních jízd.

Pouze 17 % oslovených si myslí, že absolvent autoškoly dokáže zvládnout vozidlo v případě extrémního manévru. České autoškoly se tomuto tématu prakticky vůbec nevěnují. První zkušenosti tak novopečení řidiči v lepším případě získají v tzv. školách smyku [celá zpráva] či od zkušenějších řidičů, v horším případě se je nenaučí a v extrémní situaci nebudou umět adekvátně zareagovat.

Čtyři z 10 řidičů se v průzkumu přiznávají, že si po úspěšném získání řidičského průkazu nikdy nezopakovali pravidla silničního provozu.

Anketa

Ohodnoťte úroveň českých autoškol (jako ve škole)
1
5,6 %
2
13,4 %
3
40,1 %
4
31,3 %
5
9,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1041 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám