Hlavní obsah

Bugatti prodalo poslední Veyron 16.4

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Bugatti oznámila, že prodala poslední z 300 vyrobených kusů supersportovní verze Veyron 16.4, výroba dalších kusů tohoto modelu se neplánuje. Automobil v ceně přes milión eur si koupil evropský klient.

Článek

Bugatti Veyron 16.4 je nejvýkonnější sériově vyráběný automobil na světě. Z důvodů exkluzivity a extrémních výrobních nákladů byl vyroben pouze limitovaný počet 300 kusů a další už se vyrábět nebudou. Mimochodem, šéfdesignérem Veyronu byl Slovák Jozef Kabaň, který nyní pracuje jako vedoucí designu ve Škoda Auto.

O pohon se opět stará impozantní osmilitrový šestnáctiválec (!) se čtyřmi turbodmychladly a výkonem 1001 koní. Maximálka činí 408 km/h (u verze Super Sport 431 km/h) a 0-100 km/h zvládne Veyron rychleji než většina supersportovních motorek - za 2,5 sekundy, 7,3 sekund stačí k rozjetí na 200 km/h.Od května 2007 jezdí jeden Veyron i na českých registračních značkách.

Automobilka nyní doprodává roadster Grand Sport, těch se celkem vyrobilo 150 kusů.

Bugatti by podle neoficiálních informací rádo představilo luxusní čtyřdveřový sedan Royale.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám