Hlavní obsah

Elektrická motorka Uno III Streetbike se umí zmenšit na jednokolku

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motorka Uno III Streetbike na první pohled nevypadá nikterak zvláštně. Po stisknutí tlačítka se ale umí zmenšit na stylovou jednokolku. Americký výtvor je k mání za 7 500 dolarů, tj. zhruba 132 tisíc korun.

Článek

Motorka Uno III Streetbike je poháněna elektřinou. Baterie se dobíjejí nejméně tři hodiny a poté vystačí na zhruba 48 kilometrů. Nejvyšší rychlost výrobce neudává. Po stisknutí příslušného tlačítka se z elektrické motorky stane jednokolka (označení je nepřesné, protože v tomto režimu pracují obě zadní kola), která zabere podstatně méně prostoru. Přední kolo se „schová“ a jezdec využívá dvojici zadních kol.

K čemu je to dobré? Pokud se potřebujete protáhnout v ucpaném velkoměstě nebo když chcete projet budovou (elektrický pohon zajišťuje, že nevypouštíte emise). Hodí se to i v případě, když potřebujete motorku odvézt například v autě (kombi, hatchback se složenými zadními sedadly). Motorka má gyroskop, pomocí kterého jezdec udržuje rovnováhu.

Novinka, kterou do výroby dostal sedmnáctiletý Američan, se vyrábí v Massachusetts ve firmě BGP Motors. Cena činí 7 500 dolarů, tj. zhruba 132 tisíc korun. Elektrické jednokolky lze koupit i od jiných výrobců (například RYNO Motors za 3500 dolarů), v praxi jde o velmi neobvyklý dopravní prostředek.

Anketa

Má "skládací" motorka šanci na úspěch?
Ano
31,8 %
Ne
68,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1254 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám