Hlavní obsah

Kia ukázala konkurenta pro Fabii, hatchback Rio

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia uvolnila první fotografie nové generace modelu Rio. Ten se ve světové premiéře představí na březnovém autosalonu v Ženevě. Současná generace Ria byla třetím nejprodávanějším modelem korejské automobilky.

Článek

Design měl na starost opět tým kolem hlavního designéra Petera Schreyera. Nové Rio bude delší, nižší a širší než stávající model. Oproti předchůdci má větší rozvor o 70 mm

(nyní 2570 mm). Rio narostlo o 55 mm do délky, o 25 mm do šířky a je také o 15 mm nižší. Objem zavazadlového prostoru je nyní větší - 292 litrů, což je „na dostřel“ fabii (300 litrů).

Nové Rio dostane nové motory – jde hlavně o dieselovou jedenáctistovku s výkonem 70 k. Od roku 2012 bude mít Rio přeplňovaný zážehový motor GDI s přímým vstřikováním a zdvihovým objemem 1.2 litru.

Mezi konkurenty současného Ria patří například Ford Fiesta, Peugeot 207 nebo Škoda Fabia. Prodejní cena nové Kie Rio zatím nebyla oznámena. V Evropě se bude nabízet ve dvou provedeních – s třídveřovou nebo pětidvéřovou karosérií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám