Hlavní obsah

Prodej aut v Indii v květnu stoupl o 30 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej osobních automobilů v Indii se v květnu meziročně zvýšil o 30 procent na 148 481 vozů, nárůst cen byl kompenzován stoupajícími příjmy obyvatel a rychlým růstem ekonomiky. Uvedl to indický svaz výrobců automobilů SIAM.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Nový vůz Hondy určený pro Indii

Článek

Podle analytiků zůstane poptávka po automobilech v Indii v příštích několika měsících pravděpodobně silná díky příznivým hospodářským vyhlídkám a snadnému přístupu k úvěrům. "Úroveň spotřebitelské důvěry je na tomto trhu vysoká, což by mělo podpořit poptávku v blízkému období," uvedl jeden z analytiků společnosti Ambit Capital.

Indický ministr financí Pranáb Mukherdží v úterý uvedl, že indická ekonomika by v tomto finančním roce, jenž skončí v březnu, mohla stoupnout o 8,5 procenta navzdory problémům v eurozóně. Prodej nákladních automobilů a autobusů, který je ukazatelem ekonomické aktivity, v květnu v Indii vyskočil o 58 procent na 48 580 vozů, napsala agentura Reuters. Prodej osobních automobilů v Indii se v květnu meziročně zvýšil o 30 procent na 148 481 vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám