Hlavní obsah

Lexus představil hybridní jízdní kolo

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lexus, luxusní divize Toyoty ukázala světu bicykl, jenž využívá hybridní systém pohonu. Neznamená to, že by kolo jelo samo, ale cyklistovi usnadňuje šlapání. S výrobou se nepočítá.

Článek

Hybridní bicykl potřebuje ke svému pohonu lidskou sílu, ale síla šlapání cyklisty je zesilována využitím elektromotoru o výkonu 240 W pro přední kolo. Systém využívá  25,9V lithium-iontovou baterii a lze si vybrat mezi režimy Eco nebo Power. Stejně jako u systému Lexus Hybrid Drive, určeném pro osobní vozidla, i zde funguje rekuperace energie. Ta pomáhá dobíjet baterii využitím kinetické energie vytvářené během brzdění.

Hybridní bicykl Lexus má pohon obou kol pomocí řemenového systému a je vybaven elektrickým osmirychlostním převodovým systémem Shimano.

Konstrukce kola je z lehkých uhlíkových vláken. V současné chvíli Lexus neplánuje, že by se z hybridního bicyklu stal produkční model.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám