Hlavní obsah

Volkswagen příští rok nejspíš uvede novou verzi novodobého Brouka

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen podle zákulisních informací pracuje na nové generaci novodobého modelu Beetle (Brouk). Novinka by se měla představit už příští rok, nebude chybět ani hybridní verze a varianta s otevřenou střechou.

Článek

Podle britského týdeníku Autocar by se nová generace novodobého VW Brouka měla představit už příští rok. Druhá generace by měla dostat nový vzhled, jenž by podle spekulací měl ve větší míře odkazovat na původního Brouka z třicátých let minulého století. Původního modelu, jenž se vyráběl neskutečných 64 let, se vyrobilo přes 21 miliónů kusů.

U druhé generace novodobého Brouka se rozšíří nabídka motorů, pravděpodobně se pod kapotu dostanou nové maloobjemové agregáty z líhně koncernu Volkswagen – očekává se dvakrát přeplňovaná benzínová čtrnáctistovka (kterou mj. dostala Fabia RS), dále 1,2 TSI či 1,6 TDI.

Volkswagen prý uvažuje i o hybridní verzi, stejně jako u minulé generace se zákazníci dočkají i verze kabrio. Ta by se na trh měla dostat v roce 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám