Hlavní obsah

Chrysler 300C eco style využívá bambus, korek a recyklované materiály

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrysler letos v Ženevě neměl mnoho novinek k představení. Kromě studie vozu 300C s novým interiérem se na jeho stánku objevila i verze 300C eco style, jež používá materiály příznivé k životnímu prostřední a motor, který umožňuje jezdit s nižší spotřebou i emisemi.

Článek

Chrysler vybavil svou „ekologickou“ verzi materiály šetrnými vůči životnímu prostředí. V interiéru je použit korek a bambus (ten byl použit pro výplně dveří), koberce jsou vyrobené z recyklované juty.

Automobil s černou střechou a dvacetipalcovými koly používá vodou ředitelný lak. V rámci interiéru vozu jsou použity recyklované materiály - kupříkladu pro čalounění sedadel.

Pod kapotou se nachází motor 5,7 litru HEMI se systémem vypínání válců (MDS). Systém přepíná motor z osmiválce na čtyřválec v okamžicích, kdy postačí nižší výkon. Jde o zajímavé rozšíření nabídky, množství recyklovaných nebo ekologických materiálů by přesto mohlo být ještě větší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám