Hlavní obsah

Prodej automobilky Mercedes-Benz loni klesl o desetinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej německé automobilky Mercedes-Benz Cars se v loňském roce snížil o 10,1 procenta na 1,129 miliónu vozů. Letos však firma očekává mírný růst. Oznámila to mateřská společnost Daimler. V samotném prosinci prodej meziročně stoupl o 9,6 procenta na 107 600 vozů.

Článek

"Ve druhé polovině roku jsme byli schopni soustavně zvyšovat prodej poté, co jsme čelili silným poklesům na trhu v prvních šesti měsících," uvedl generální ředitel Daimleru a šéf divize Mercedes-Benz Cars Dieter Zetsche. "Očekáváme, že prodej bude v roce 2010 o něco vyšší než loni a že budeme úspěšně bránit svou pozici před konkurencí," dodal. K růstu by podle něj měly přispět nové modely a silná poptávka v Číně.

Prodej vlajkové značky Mercedes-Benz se loni snížil o 9,7 procenta na 1,012 miliónu vozů a prodej malých automobilů Smart o 13,2 procenta na 117 000 vozů.

Daimler vyrábí rovněž nákladní automobily, v jejichž produkci je světovou jedničkou. Firma ve třetím čtvrtletí hospodařila s čistým ziskem 56 miliónů eur (zhruba 1,5 miliardy Kč) po ztrátě 1,062 miliardy eur v předchozích třech měsících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám