Hlavní obsah

Kia představuje sedan Cadenza s výkonem 290 koní

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Kia Cadenza si odbude světovou premiéru 12. prosince na Motor Show v Rijádu v Saudské Arábii a bezprostředně potom se také objeví 15. prosince na autosalonu v Dubaji. Jde o nástupce nepříliš povedeného modelu Kia Opirus.

Článek

Jméno Cadenza je odvozeno z italštiny a v hudební hantýrce znamená fanfáru koncertní árie. Ve výbavě korejské novinky nebude chybět dvouzónová automatická klimatizace, bezklíčkový přístup a startování motoru pomocí startovacího tlačítka nebo couvací bezpečnostní kamera.

Nová Cadenza je kratší než Opirus, má ovšem prodloužený rozvor náprav (o 45 mm na 2845 mm). Vzadu by tedy neměli mít ani vyšší cestující problém s tím, kam složit nohy. Dobré je, že nový vůz je o 130 kilogramů lehčí než Opirus. Nová je i podvozková platforma, jež bude v budoucnosti využívána i u ostatních modelů Kia.

Cadenza se bude vyrábět s celkem třemi zážehovými motory s výkony v rozsahu 165 až 290 koňských sil. Všechny modely mají pohon předních kol (verze s pohonem obou náprav tedy nejspíš nebudou) a novou šestistupňovou, výhradně automatickou převodovkou.

Kia tvrdí, že hlavní odbytiště pro Cadenzu budou Střední a Jižní Amerika, Asie a Střední východ. To, zda a kdy se případně bude nový model dovážet do Evropy, zatím korejská automobilka nesdělila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám