Hlavní obsah

Kia Cadenza: další pokus o vstup do vyšší střední

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia ukázala první fotografii svého nového modelu, kterým se pokusí zaútočit na zatím nedobytné pozice ve vyšší střední třídě. Novinka dostala název Cadenza, v domovské Korei se bude prodávat pod názvem K7. Cenu ani nabídnuté motorizace zatím výrobce nesdělil.

Článek

Kia se o vstup do vyšší střední třídy snaží již drahnou dobu, ale oproti elitní konkurenci typu Mercedes-Benz třídy E či BMW řady 5 se jí mírně řečeno nedařilo. Vozy typu Opirus s designem á la Mercedes a špatnými jízdními vlastnostmi i zpracováním mnoho zákazníků nezaujalo.

První a zatím jediná fotografie

Nyní Kia zveřejnila první fotografie modelu Cadenza, který minimálně vzhledově zaujme. Kia jeho design vytvořila ve svém evropském centru, jenž sídlí v Německu. Novinka trochu připomíná mix Saabu 9-5, BMW řady 5 a Opelu Insignia, nicméně tvary jsou čisté a soudě dle první fotografie, povedené.

Podrobnosti o své vlajkové lodi zatím korejská automobilka nesdělila, jisté je, že na výběr bude mnoho luxusních prvků výbavy, vyhřívaným volantem počínaje a konče odvětráváním sedaček. To, zda se Kia Cadenza bude prodávat i v Česku, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám